Litteraturkreds 2023 (afsluttet) 

Litteraturkreden vender tilbage i efteråret 2024. 

Hvert år arrangerer Vor Frelsers Kirke en litteraturkreds v/ sognepræst Finn Damgaard, hvor vi skal læse fire bøger under et fælles tema. Vi mødes i alt fire gange i Stanley's Gaard og taler om bøgerne. Deltagelse i litteraturkredsen er gratis, men der er begrænset antal pladser, for der skal være god mulighed for, atvi kan dele vores læseoplevelser med hinanden.

 

Litteraturkreds 2023: Carl Frode Tillers nye værker

I årets litteraturkreds vil vi læse Carl Frode Tillers nye værker, julefortællingen Flugt og trilogien Indkredsning I-III.

Flugt (2023) er en roman om de største tab og om vejen ud af sorgen. Her følger vi det splittede ægtepar Elisabet og Sakarias, der har mistet deres 12-årige søn, Johannes, i en trafikulykke. Tiller udvisker grænserne mellem de levende og de døde og lader stemmerne flyde sammen som en fuga af Bach.

Indkredsning I-III (2021-2022) er et psykologisk nuanceret portræt af en mand, hans omgivelser og nutidens Norge og handler om, hvordan alt det, der omgiver os, er med til at forme os og vores forestillinger, og i hvor høj grad vores egen selvforståelse spiller ind på vores fortolkning af vores medmennesker.

Carl Frode Tiller (født 1970) er norsk historiker, musiker og forfatter. Han debuterede i 2001 med romanen Skrænten. Hans bøger er oversat til mere end 20 sprog, og han har været nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris 3 gange.

Find folderen for årets litteraturkreds her. 

Der vil være god tid til forinden at få læst de enkelte bøger. Vi mødes fire onsdag hver anden måned efter følgende plan:

Onsdag den 29. november 2023: Flugt

Onsdag den 24. januar 2024: Indkredsning I

Onsdag den 20. marts 2024: Indkredsning II

Onsdag den 22. maj 2024: Indkredsning III

 

Litteraturkredsen foregår kl. 19.30-21 i Stanleys Gaard, St. Søndervoldstræde 2, 1. sal, 1419 Kbh K.

Deltagelse i litteraturkredsen er gratis, men der er begrænset antal pladser, så tilmelding er nødvendig. For tilmelding og spørgsmål kontakt sognepræst Finn Damgaard (fd@km.dk / 42302550) eller se mere på Vor Frelsers Kirkes hjemmeside.