Natkirken

Hver fredag aften mellem kl. 20 og 22 står dørene åbne til Vor Frelsers Natkirke, et af byens ældste og smukkeste rum til bøn og eftertanke.

Natkirkerummet er kun oplyst af stearinlys og enkelte farvede projektører. Du kan opholde dig i rummet præcis, som du vil, når blot du viser hensyn til andre kirkegængere og til rummets formål. Du kan bevæge dig frit rundt, du kan lægge dig i en sækkestol og tage en lur eller bede en bøn. Det sidste kan opleves nemmere at gøre i et rum, som er indrettet til netop det. 

Aftenerne i Natkirken varierer i indhold, men der er altid en fælles nadverandagt kl. 21.30 ved kirkens lysglobe. Under andagten synger vi sammen, og der vil være en kort refleksion over en bibeltekst. Ved nadveren anvendes saft i stedet for vin.

Det øvrige program kan være stilhed og dæmpet musik, livemusik ved forskellige musikere og i forskellige genrer eller en af Natkirkens workshops. Det er en god idé at se lidt frem i programkalenderen, for enkelte aktiviteter har begrænset deltagerantal og kræver tilmelding.

Alt, hvad der foregår i Natkirken, er en del af den store samtale, som forsøger at gøre os klogere på vores tro, liv og forhold til Gud. Kirkerummets skønhed, musikken og stemningen taler med på det sprog, der lever gennem de kristne fortællinger. I mere end 2000 år er de blevet brugt, læst, fortalt og fortolket af mennesker. Lige nu er det os, som lever på dette tidspunkt i historien, der gør det. I Natkirken undersøger vi nogle af mulighederne for at spejle vores liv i den kristne fortælling, men det er altid op til den enkelte, hvordan man vil bruge Natkirken.

Hver gang, vi åbner Natkirken, er der en af kirkens præster og nogle af Natkirkens frivillige til stede. Spørg os, hvis der er noget, du gerne vil vide mere om. Du kan altid få en samtale med en præst.

Fast program:

Kl. 20.00: Natkirken åbner

KL. 20.00: Musik, workshops, stilhed - eller hvad der ellers er på aftenens program

KL. 21.30: Nadverandagt

Hvis du gerne vil have, at din bøn skal indgå i den fælles Nadverandagt, kan du skrive den ned på papir og lægge den i krukken med bønner til oplæsning.

Kunne du tænke dig at være frivillig i Natkirken?

Så kontakt sognepræst og natkirkeleder Susanne Møller Olsen.

Susanne: 40 42 94 90 eller e-mail smo@km.dk

Natkirken - nu på nettet med workshops!

Under corona-nedlukningen udarbejdede vores workshop-lærere nogle tegne- og skriveøvelser, som I kan lave derhjemme og dermed få lidt Natkirke-stemning hjem i stuerne.

Her er tegnelærer Suzette Gemzøes øvelser: “Tegn et lys i mørket” - find den her og "At tegne slagskygge" - find den her.

Her finder du skrivelærer Roberta Montanris øvelser i non-stop-skrivning. Find dem her. Og om frygt & mod, find den her.

Natkirken

   Natkirke hver fredag