Begivenheden har allerede fundet sted.

Sommerkoncert med Peter van der Velde, Antwerpen

Tirsdag d. 31. august 2021, Kl. 20:00 til kl. 21:00

Peter van der Velde begyndte sine orgelstudier i en alder af blot ni år. I en alder af tolv blev han organist i den lokale kirke i den lille flamske landsby Doel. Han modtog sin første musikundervisning på Antwerp Academy of Fine Arts, hvor han afsluttede sine orgelstudier med højeste hædersbevisning.

Han fortsatte med at studere på Royal Antwerp Conservatory of Music, hvor han vandt flere første priser. I 1996, som sidste elev af Stanislas Deriemaeker, gav hans studier ved konservatoriet ham en kandidatgrad. I løbet af sine studier og også derefter fulgte han forskellige mesterklasser for orgel, improvisation og performance teknik.

I sin egenskab af musikdirektør og titularorganist for Antwerpens Katedral, den største gotiske katedral i Nederlandene, spiller han både på det romantiske Schyven-orgel (1891) og det klassiske Metzler-orgel (1993) og er ansvarlig for alle musikaktiviteter. Han har også stillingen som organist ved kirken Saint Michael i Antwerpen. Han er den kunstneriske rådgiver for flere orgelkomiteer i og omkring Antwerpen.

Hans koncertture bringer ham over hele Europa, Nordamerika, Mellemøsten og Fjernøsten. Han er også meget efterspurgt efter ledsagende kor og instrumentale og vokale solister og spiller regelmæssigt med forskellige orkestre i udførelsen af bl.a. orgelkoncerter med dirigenter som Philippe Herreweghe, Martin Brabyns, Edo De Waart, Peter Biloen. Han har også en fast duo med violinisten Nadja Nevolovitsch, 1. solist i Bruxelles Philharmonic.

Han har et meget bredt repertoire, der spænder fra tidlig barok til moderne komponister, og han er kendt for sine indspilninger og opførelser af musik fra det 19. og 20. århundrede fra sit hjemland med komponister som Edgar Tinel, Joseph Jongen, Paul de Maleingreau, Flor Peeters, Joseph Callaerts og Guy Weitz.

Ved aftenens koncert i Vor Frelsers Kirke spiller van der Velde værker af Titelouze, Dupré, Bach, Sweelinck og Naji Hakim.

Fri entré.