Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Sommerkoncert med Jean-Babtiste Robin, Versailles, Frankrig

Dato
Tirsdag d. 17. august 2021, Kl. 20:00 til kl. 21:00
Sted
Vor Frelsers Kirke, Sankt Annæ Gade 29, 1416 København K

Jean-Baptiste Robin er en fransk komponist og organist, anerkendt i hele verden. 

Ved aftenens koncert i Vor Frelsers Kirke spiller Robin musik af Bach, Albeniz, Debussy, Franck, Vierne, Robin.

Han er en af de faste organister på Versaillesslottets Kongelige Kapel (Chapelle Royale), og har spillet som solist på alle fem kontinenter: Han har turneret i femten lande i Europa, i Asien (Japan, Syd-Korea og Kina), Rusland, Israel, Canada og USA over femten turneer. 

Jean-Baptiste Robin er blevet inviteret som solist på nogle af verdens mest kendte koncerthuse, som Walt Disney Concert Hall i Los Angeles, Woolsey Hall i New Haven, Cincinnati Museum Center at Union Terminal, Mariinsky-teatret i Skt. Petersborg, Zarayadye Concert Hall i Moskva, Sejong Cultural Center i Seoul, Den forbudte by og National Art Centre i Beijing, og Musashino Recital Hall i Tokyo. 

I Europa har han ført sig frem på anerkendte festivaler og med berømte instrumenter: Saint-Sulpice, Notre- Dame, Saint-Eustache i Paris, i katedralerne i Köln, Dresden, Geneva, Monaco, Barcelona, København, Skt. Bavo i Haarlem, og i Poitiers-katedralen, hvor han var fast med-organist i 10 år. 

Han har komponeret halvtreds værker, tilegnet alt fra solister til symfoniorkestre. Hans musik er blevet dirigeret af musikere som Marin Alsop, Pierre Boulez, Laurent Petitgirard og spillet af ensembler som Frankrigs Nationalorkester, Ensemble Intercontemporain, Colonne Orkestret, regionsorkestrene fra Auvergnes, Pays de Savoie og Normandiet, Notre-Dame de Paris’ Børnekor, Radio Frances Børnekor; den er blevet spillet af musikere som François Chaplin, David Guerrier, Romain Leleu, Xavier Phillips, François Salque og internationale organister: Frédéric Champion, François Espinasse, Isabelle Demers, Paul Jacobs, Todd Wilson etc. 

Som lærer har Jean-Baptiste Robin været Visting Artist in Residence på Oberlin konservatoriet (USA) i 2019-2020 og Distinguished Artist in residence for Yale-universitet (USA) i 2014. Han er blevet inviteret til at give Master Classes for American Guild of Organists i en halv snes store byer i USA, på Haarlems Internationale Akademi.i Holland, på Beijings centralkonservatorium, på Lyons CNSM og på Royaumont-klostret. 

Han underviser nu som orgellærer og komponist for Versailles’ regionale musikskole. 

Han har udgivet en halv snes værker, med bl. a. orgelværker af Jehan Alain, Felix Mendelssohn, Louis Marchand og François Couperin, optagelser fra hans koncerter og egne værker. Hans optagelser er blevet rost af pressen, og han har fået flere priser, bl.a. flere ”Gyldne Stemmegafler” (Diapason d’Or) og Charles Cros Akademiets anerkendelse. 

Jean-Baptiste har fået syv førstepriser fra Paris’ Nationalkonservatorium (Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris) og har perfektioneret sig i George Benjamins komponeringsklasse på King’s College of Music i London, hvor han opnåede en Master. På orgelet er han blevet undervist af Marie-Claire Alain på Paris’ Musikskole, af Olivier Latry og Michel Bouvard på Paris’ regionale musikskole, af Odile Bailleux i Bourg-la-Reine og af Louis Robillard på Lyons regionale musikskole. 

Han har opnået legater fra Fondation Lagardère og Groupe Banque Populaire og har fået SACEM-priserne George Enesco (2009) og Hervé Dugardin (2016). I 2018 vandt han Grand Prix Lycéen des Compositeurs.