Natkirken i Vor Frelsers Kirke

Natkirken er åben hver fredag kl. 20-23. Der er nadverandagt kl. 21.30 og fælles aftenbøn kl. 22.45

Fredag d. 22. februar
Tegn i kirken
Tegneworkshop v/ Suzette Gemzøe. Vi tegner altertavlen og arbejder med farvelægning.

Fredag d. 1. marts
Gospel med A-Town
På årets første forårsdag fylder glade gospelsangere Natkirken. A-Town Gospel har til hverdag hjemme i Opstandelseskirken i Albertslund. Repertoiret spænder over gospel-klassikere til egne versioner af kendte popsange. Koret bliver akkompagneret af korleder og pianist Simon Jansfort.

Fredag d. 8. marts
Ensemble Willhelmine
Cecilia Flodén og Jennifer Dill har spillet sammen i alskens musikalske sammenhænge. Lysten at bringe nogle af Wilhelm Friedemann Bachs fantastiske duetter for fløjter til live har fulgt dem længe. Hør nogle af duetterne denne aften i Natkirken.

Fredag d. 15. marts

Fredag d. 22. marts
Tegn i kirken

Tegneworkshop v/ Suzette Gemzøe. Tegneøvelser i form og opløsning af form ved kirkens døbefont.

Fredag d. 29. marts
Trompetist Carsten Lauridsen

Lauridsen vil spille stemningsfuld musik, både egne og andres kompositioner, der inviterer til ro og refleksion.

Fredag d. 5. april
Skriveværksted v/ Roberta Montanari: Modtagelighed og mirakler

I Mariæ bebudelse fortæller ærkeenglen Gabriel jomfru Maria, at hun er gravid og skal føde Jesus. Vi kredser om emnet modtagelighed, mirakler og overgivelse – hvordan tager vi imod, bliver taget imod eller båret af noget større?

Fredag d. 12. april
Ida Riegels spiller egne værker

Denne aften er det præcis et år siden, Ida Riegels for første gang spillede på sin selvbyggede cello. Kompositionerne er skrevet specielt for dette instrument under hendes 1000 kilometer lange cykel-koncerttur sidste år.

Fredag d. 19. april
Langfredagsmeditationer

Fredag d. 26. april
Tegn i kirken

Tegneworkshop v/ Suzette Gemzøe. Vi tegner ærkeenglene i en undersøgelse af vægt, massivitet og form.

Fredag d. 3. maj
To- og firhændigt klaver

Pianisten Evgenija Christiansen og hendes elev Bodil Thestrup Jensen spiller klassisk klaver for to og fire hænder.

Fredag d. 10. maj
Skriveværksted v/ Roberta Montanari: Opstandelse og nyt liv

Påsken handler om Jesu død og opstandelse. Som vinterens goldhed går forud får det spirende forår, kan meningsløshed og fortvivlelse gå forud for nyt liv og håb, for os. Hvordan kender vi selv i stort og småt at gå “igennem døden” til nyt liv?

Fredag d. 17. maj
Tegn i kirken

Tegneworkshop v/ Suzette GemzøeTegnestudier af prædikestolen, evt. i farver.

Fredag d. 24. maj

Fredag d. 31. maj
Frida Asmussen

Jazzsangerinde Frida Asmussen besøger Natkirken og fylder forårets sidste aften med sange om håb, længsel og kærlighed.

Vil du være frivillig i Natkirken?

Kontakt sognepræst Susanne Møller Olsen, telefon: 40 42 94 90 / email: smo ved km prik dk eller kirke- og kulturmedarbejder Lene Trap-Lind, telefon 29 77 03 90 / email: let[ad]km.dk

Stilheden får dig til at huske

Natkirken i Vor Frelsers Kirke har siden oktober 2009 været et af kirkens faste andagtsrum for både sognets beboere og besøgende fra andre af de københavnske bydele samt turister.

Det, som møder enhver, der træder ind i kirkerummet fredag aften er den slående stilhed. Og hvad er det så lige, vi skal med stilheden, kan man spørge? Spørgsmålet kan besvares med et modspørgsmål: Kan vi undvære stilheden?

De fleste konkurrerende tilbud fredag aften i København handler ikke om stilhed. Det er derfor stadig et nicheområde at være leverandør af stilhed. Og stilheden er ikke formålsløs. Stilheden i Vor Frelsers Kirke er ikke stilhed for stilhedens skyld. Stilheden er den tilstand, der får os til at huske det, som for hver enkelt af os er vigtigt at huske, og som vi lovligt kan komme til at fortrænge i løbet af en hektisk uge med mange forpligtelser.

Selv om vi er en generation, der længe har fået skyld for at kredse mere om os selv, end om andre, så er det muligvis en sandhed med modifikationer. Tempoet og overliggeren for succes er højt sat i vores samfund, og kan man derfor egentlig fortænke danskerne i, at vi gør os umage for at følge med? I kølvandet på de høje krav og forventninger til hver enkelt kan det så derfor ikke tænkes, at vi i langt højere grad end nogensinde glemmer at huske på os selv og på det, som er det egentlige og grundlæggende for os og som, når alt kommer til alt, giver vores liv sammenhæng?

I Bibelen er stilheden bl.a. forbundet med den tilstand, der knytter menneskene sammen med Gud, idet stilheden er et udtryk for tillid til og håb om Guds nærvær.