Vor Frelsers Kirkes koncerter

Siden 1906 har Vor Frelsers Kirke været et af Københavns centrale spillesteder for både den klassiske kirkemusik og samtidsmusikken, altså den moderne kompositionsmusik. Begrebet 'frikoncerter' blev opfundet af organisten Rung-Keller, der var organist i et halvt århundrede frem til 1949, og det betød og betyder stadigt, at der som regel er gratis adgang til koncerter i kirken, og at orglet spiller en helt central rolle som inpiration for tidens komponister og for besøgende orgelspillere fra hele verden. Da det imponerende orgel var færdigt i 1698 blev det straks genstand for europæisk organistopmærksomhed, en status, det aldrig siden har mistet.

Rung-Keller huskes nu også som klokkenist ved kirken, da det var hans ide at opsætte et klokkespil i tårnet i 1928. De ugentlige klokkekoncerter, som han indførte, spilles stadigt af enten kirkens klokkenist eller af andre klokkenister. Du kan se her, hvem der spiller om fredagen kl 15.

30 år ved elefantorglet: Fra Batalje til Tunger af ild
Søndag d. 13. januar 2019 kl. 15.
Jens E. Christensen fejrer 30 år ved elefantorglet med musik af Aguilera de Heredia, Joao Carvalho, Nikolaus Bruhns, Johann Sebastian Bach, Niels W. Gade og Sven Erik Werner. Fri entré.

Salomoniske Sange og Et Skibsforlis
Søndag d. 10. februar 2019 kl. 15.
Barytonen Jakob Bloch Jespersen og organisten Jens E. Christensen opfører Pelle Gudmundsen-Holmgreens Salomoniske Sange og Nicolai Worsaaes Et Skibsforlis sekunderet af komponisten som registrator. Fri entré.