Vor Frelsers Kirkes koncerter

Siden 1906 har Vor Frelsers Kirke været et af Københavns centrale spillesteder for både den klassiske kirkemusik og samtidsmusikken, altså den moderne kompositionsmusik. Begrebet 'frikoncerter' blev opfundet af organisten Rung-Keller, der var organist i et halvt århundrede frem til 1949, og det betød og betyder stadigt, at der som regel er gratis adgang til koncerter i kirken, og at orglet spiller en helt central rolle som inpiration for tidens komponister og for besøgende orgelspillere fra hele verden. Da det imponerende orgel var færdigt i 1698 blev det straks genstand for europæisk organistopmærksomhed, en status, det aldrig siden har mistet.

Rung-Keller huskes nu også som klokkenist ved kirken, da det var hans ide at opsætte et klokkespil i tårnet i 1928. De ugentlige klokkekoncerter, som han indførte, spilles stadigt af enten kirkens klokkenist eller af andre klokkenister. Du kan se her, hvem der spiller om fredagen kl 15.

Onsdagskoncert
Onsdag d. 14. november 2018 kl. 17.
Værker for 7 (!) fagotter af Mozart, J.S Bach og Vivaldi samt værker for sang og orgel af Kayser og Langlais. Arrangeret af Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Fri entré.

Requiem – En sang om tab og tro
Søndag d. 18. november 2018 kl. 15.
En moderne dødsmesse på dansk af Ingrid Mejer Jensen og Lars Sømod. Solisterne Annette Bo Nielsen, Jan Lund og Jens Bové medvirker. Vor Frelsers Kantori synger og Vor Frelsers Kammerorkester spiller under ledelse af Lars Sømod.
Billetter købes hos Billetto.dk. Entré: 150 kr.

Drengekoret Dresden Kreutzchor synger julen ind
Torsdag d. 6. december 2018 kl. 19.
Et af verdens ældste og mest berømte drengekor gæster kirken og synger tysk, engelsk og fransk julemusik. Billetter købes på ticketmaster.dk.
Entré: 245

De ni læsninger til advent
Lørdag d. 8. december 2018 kl. 16.
Kom og syng julen ind ved denne gudstjeneste, hvor sognebørn læser teksterne, og Vor Frelsers Kantori, Kammerkoret Tourdion og FDF Christianshavn Brass Band synger og spiller for. Dirigent: Lars Sømod. Fri entré.

Klokkespillets 90-års fødselsdag
Fredag d. 14. december 2018 kl. 13.
Vor Frelsers Klokkespil fylder 90 år! På dagen vil der være fortælling om klokkespil, åbning af en udstilling i tårnet om kirkens klokkespil og selvfølgelig en koncert kl. 15 — med Vegar Sandholt. Derefter fødselsdagsreception i kirken. Alle er velkomne, fri entré.

Konservatoriets Børnekors Julekoncert
Søndag d. 16. december 2018 kl. 15.
Konservatoriets store børnekor synger for til fællessang på julesalmerne under ledelse af Bente Colding-Jørgensen. Fri entré.

Anne Linnet — julekoncert
Lørdag d. 22. december kl. 14
Traditionen tro afslutter Anne Linnet sin turné med en julekoncert i sin egen lokale kirke på Christianshavn. På programmet er sange fra Linnets Jul og sange, vi kender og kan synge med på som Barndommens Gade, Tusind Stykker og Lille Messias. Billetter købes hos Billetto.dk.

Illuminationskoncert
Søndag d. 23. december 2018 kl. 17.
Kunstnerduoen Hejlesen&Steen laver en ny juleforestilling — stadig med Lars Sømod ved orglet, men nu med gregoriansk korsang og funklende orgelmusik af Maurice Duruflé. Fri entré.

La Nativité du Seigneur
Søndag d. 6. januar 2017 kl. 15.
Olivier Messiaens store julemeditation opføres af Lars Sømod ved orglet — en eftertænksom og sprudlende hilsen til det nye år. Fri entré.

30 år ved elefantorglet: Fra Batalje til Tunger af ild
Søndag d. 13. januar 2019 kl. 15.
Jens E. Christensen fejrer 30 år ved elefantorglet med musik af Aguilera de Heredia, Joao Carvalho, Nikolaus Bruhns, Johann Sebastian Bach, Niels W. Gade og Sven Erik Werner. Fri entré.

Salomoniske Sange og Et Skibsforlis
Søndag d. 10. februar 2019 kl. 15.
Barytonen Jakob Bloch Jespersen og organisten Jens E. Christensen opfører Pelle Gudmundsen-Holmgreens Salomoniske Sange og Nicolai Worsaaes Et Skibsforlis sekunderet af komponisten som registrator. Fri entré.